Medijski SMS (muzičke želje i komentari)

Zakupom kratkog SMS broja mocicete da svojim korisnicima omogucite da salju svoje muzicke zelje i komentare u vas radio ili TV program, a pritom ostvarujete zaradu od svake poslate poruke.

Medijski SMS (muzičke želje i komentari)

Ukoliko imate potrebu da svojim korisnicima ponudite mogucnost da vam putem SMS-a salju komentare, muzičke želje ili poruke, ovo je servis za vas.

Ovaj servis ima izuzetno veliku popularnost u TV i Radio programima, zbog cega je i poznat kao Medijski SMS. Izuzetno jednostavan za setup i implementaciju, ovaj servis je tokom godina bio jedan od najpopularnijih SMS servisa medju nasim klijentima.

Kako bi se ovaj servis pustio u rad, potrebno je da nas kontaktirate i prosledite nam podatke o svom mediju (radio ili tv stanica, web sajt) kao i da li ste do sada vec koristili ovaj servis ili zelite da ga tek pokrenete i informaciju o trenutnom broju poruka (ukoliko imate aktivan servis), odnosno okvirnom broju poruka koji ocekujete od servisa. Takodje, potrebno je da nam posaljete i okvirnu cenu poruke za krajnjeg korisnika koju ste predvideli u svom biznis planu. Ono sto je takodje potrebno da nam dostavite, ukoliko je u pitanju radio ili tv stanica jeste vazeca dozvola za emitovanje programa bez koje ne mozemo da udjemo u implementaciju servisa.

Nakon sto od vas dobijemo potrebnu dokumentaciju, dostavicemo vam ponudu. Svaka ponuda se sastoji iz dva dela a to su troskovi pustanja u rad kao i troskovi mesecnog odrzavanja. Takodje, u ponudi ce biti naznaceno koji procenat od svake poruke pripada vama kao klijentu.

Bitno je da znate da kod SMS servisa, kao sto je na primer medjiski SMS, procenat koji pripada provajderima u Srbiji (MTS, Telenor, VIP) predstavlja vecinu cene servisa i najcesce iznosi vise od 60%* krajnje cene. Na primer, ukoliko zelite da neto cena poruke bude 100 dinara (bruto 120 dinara sa PDV-om), preko 60%* cene cinice deo koji pripada provajderima, a svega 40% cene bi ostalo za raspodelu izmedju nase firme i vas kao krajnjeg korisnika. Iako ovo ponekada deluje deprimirajuce, ne ocajavajte i ne odustajte jer ovaj servis i pored toga moze biti izuzetno profitabilan. Uzmimo sledeci primer:

Cena poruke (bruto)

Broj poruka dnevno

Broj poruka mesecno

Bruto zarada klijenta (40%*)

120 din

10

300

14.400 din

120 din

100

3000

144.000 din

120 din

300

9000

432.000 din

Kao sto mozete videti, sa malim brojem poruka na dnevnoj bazi mozete ostvariti pristojnu zaradu, koja ce progresivno rasti kako bude rastao broj vasih poruka.

* procenti su navedeni okvirno i variraju oko navedenog iznosa. trenutno vazece procente cete dobiti nakon dostavljanja dokumentacije, a prilikom dostavljanja ponude.

Medijski SMS (muzičke želje i komentari)

id: 364926

Kontaktirajte nas za vise informacija ▶

ključne reči: medijski sms sms zelje i pozdravi sms muzicke zelje sms komentari sms broj